
Office Box Vege | Active |
STANDARD
1200|1500|1800|2000|2500 kcal
W zdrowym odżywianiu bardzo ważne jest nie tylko to ile jesz, ale również to co jesz. Stąd tak ważną staje się kwestia doboru produktów spożywczych. Jak wiemy żywność można podzielić na produkty o wysokiej wartości odżywczej jak i takie które nie wnoszą do naszej diety żadnych składników odżywczych a jedynie puste kalorie. Ponieważ każde ograniczenie ilości żywności przy odchudzaniu może prowadzić do występowania niedoborów witamin i składników mineralnych – warto wybierać mądrze to co zjemy.
Wybierz kaloryczność:
Rozkład makroskładników
Białko: 20-25% | Węglowodany: 40-50% | Tłuszcze: 30-35%
źródło zdrowych kwasów tłuszczowych
Dzięki zawartości w diecie oliwy z oliwek, oleju lnianego oraz orzechów dieta jest źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych.
Dla kogo?
Idealna dla osób, które chcą się zdrowo odżywiać, a nie mają czasu gotować.
RÓŻNORODNOŚĆ
Lubisz próbować nowych potraw? Bardzo dobrze się składa. W diecie Standard stawiamy duży nacisk na różnorodność posiłków.
Rozkład makroskładników
Białko: 20-25% | Węglowodany: 40-50% | Tłuszcze: 30-35%
źródło zdrowych kwasów tłuszczowych
Dzięki zawartości w diecie oliwy z oliwek, oleju lnianego oraz orzechów dieta jest źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych.
Dla kogo?
Idealna dla osób, które chcą się zdrowo odżywiać, a nie mają czasu gotować.
RÓŻNORODNOŚĆ
Lubisz próbować nowych potraw? Bardzo dobrze się składa. W diecie Standard stawiamy duży nacisk na różnorodność posiłków.

Opis diety
Dieta standardowa to nic innego jak zdrowe odżywianie. Dietę można polecić każdej osobie, która pragnie zdrowo się odżywiać ale i zredukować nadmierną masę ciała.
W zdrowym odżywianiu bardzo ważne jest nie tylko to ile jesz, ale również to co jesz. Stąd tak ważną staje się kwestia doboru produktów spożywczych. Jak wiemy żywność można podzielić na produkty o wysokiej wartości odżywczej jak i takie które nie wnoszą do naszej diety żadnych składników odżywczych a jedynie puste kalorie. Ponieważ każde ograniczenie ilości żywności przy odchudzaniu może prowadzić do występowania niedoborów witamin i składników mineralnych – warto wybierać mądrze to co zjemy. Podstawą naszego jadłospisu są więc produkty pełnoziarniste, świeże warzywa i owoce, produkty nabiałowe, chude mięso, drób i ryby oraz zdrowe tłuszcze pod postacią olejów roślinnych, pestek, nasion i orzechów. Wszystko to odpowiednio zbilansowane, aby żadnego ze składników odżywczych nie było ani za mało ani za dużo.
Dieta Standard w naszym cateringu opracowana jest tak, aby zaspokoić potrzeby na białko, tłuszcz i węglowodany w odpowiednich ilościach – zgodnie z najnowszymi normami żywienia opracowanymi przez IŻŻ w Warszawie.
Dieta podzielona jest na 5 posiłków – 3 posiłki główne (śniadanie, obiad, kolacja) oraz 2 przekąski ( II śniadanie i podwieczorek).
Posiłki należy spożywać w regularnych odstępach czasu – mniej więcej co 3 – 3,5 godziny. Większe odstępy czasu lub pomijanie posiłku powoduje spadek tempa metabolizmu, pogorszenie samopoczucia i napady wieczornego głodu.
W trakcie stosowania diety należy pamiętać o odpowiednim nawodnieniu. Picie co najmniej 1,5 l – 2 l wody dziennie nie tylko przyśpiesza metabolizm, ale również pomaga w pozbyciu się zbędnych produktów przemiany materii. Tkanka tłuszczowa magazynuje różnego rodzaju metabolity, które podczas jej spalania uwalniają się do krwioobiegu. Odpowiednie nawodnienie spowoduje przyśpieszenie ich usuwania z organizmu.