Śniadanie
Pizzerinki z serka wiejskiego
Pizzerinki z serka wiejskiego
Czas przygotowania:
25 min
Trudność:
5/10
Ocena:
Składniki (na 8 porcji)
– 1 jajko
– mąka pszenna (60g)
– ser mozzarella tarty (60g)
– koncentrat pomidorowy (30g)
– serek wiejski (200g)
– łyżka oleju rzepakowego (10ml)
– przyprawy: zioła prowansalskie, sól
– 4 rzodkiewki (60g)
– 1/2 papryki żółtej (100g)
Opis przygotowania:
- Z serka wiejskiego odlać śmietankę.
- Do serka dodać jajko, mąkę, zioła prowansalskie oraz sól i całość dobrze mieszamy.
- Grudki serka jak najbardziej mogą zostać.
- Wyłożyć porcję łyżką na rozgrzaną patelnię lekko posmarowaną olejem.
- Przewrócić na drugą stronę, posmarować koncentratem i posypać startym serem.
- Przykryć pokrywką i piec, dopóki ser się nie rozpuści.
- Podaj z rzodkiewkami i żółtą papryką.