II Śniadanie
Brownie fasolowo-daktylowe
Brownie fasolowo-daktylowe
Czas przygotowania:

60 min

Trudność:

5/10

Ocena:
Składniki

– banan (200g)
– śliwki suszone (50g)
– fasola czerwona odcedzona (500g)
– 4 jajka
– kakao (50g)
– łyżeczka proszku do pieczenia (5g)
– 10 daktyli suszonych (50g)
– syrop klonowy (30g)
– 3/4 łyżki miodu (10g)
– olej kokosowy stały (20g)

Opis przygotowania:
  1. Fasolę odcedzić na sitku i przepłukać wodą, odsączyć.
  2. Włożyć do melaksera lub blendera i zacząć miksować z daktylami (bez pestek), kakao, miodem, syropem klonowym oraz proszkiem do pieczenia.
  3. Dodać jajka i zmiksować na gładką masę, pod koniec dodając olej kokosowy i banany.
  4. Dodać posiekane suszone śliwki i wymieszać.
    Otrzymaną masę przelać do foremki i  piec przez ok. 40 minut w 170 stopniach C.
  5. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.