II Śniadanie
Kokosowa panna cotta z sosem jagodowym
Kokosowa panna cotta z sosem jagodowym
Czas przygotowania:

25 min

Trudność:

6/10

Ocena:
Składniki

– napój migdałowy (25ml)
– 1/2 łyżeczki cukru (3g)
– żelatyna (3g)
– mleczko kokosowe (80ml)
– jagody (45g)
– 1/2 łyżeczki syropu klonowego (3g)
– 1/2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej (2g)

Opis przygotowania:

Do garnka wlać napój migdałowy i mleczko kokosowe. Dodać i całość podgrzać. Nie można doprowadzić do wrzenia! Do ciepłej masy dodać żelatynę i delikatnie podgrzewając, bardzo dokładnie wymieszać całość. Masę przelać do foremki i odstawić do lodówki na czas zastygnięcia. Wrzucić owoce do małego garnka, wlać odrobinę wody i poddusić do momentu, aż powstanie sos.
Wsypać mąkę i dusić jeszcze 2-3 minuty, aż całość dokładnie zgęstnieje.