Śniadanie
Pizzerinki z serka wiejskiego
Pizzerinki z serka wiejskiego
Czas przygotowania:

25 min

Trudność:

5/10

Ocena:
Składniki (na 8 porcji)

– 1 jajko
– mąka pszenna (60g)
– ser mozzarella tarty (60g)
– koncentrat pomidorowy (30g)
– serek wiejski (200g)
– łyżka oleju rzepakowego (10ml)
– przyprawy: zioła prowansalskie, sól
– 4 rzodkiewki (60g)
– 1/2 papryki żółtej (100g)

Opis przygotowania:
  1. Z serka wiejskiego odlać śmietankę.
  2. Do serka dodać jajko, mąkę, zioła prowansalskie oraz sól i całość dobrze mieszamy.
  3. Grudki serka jak najbardziej mogą zostać.
  4. Wyłożyć porcję łyżką na rozgrzaną patelnię lekko posmarowaną olejem.
  5. Przewrócić na drugą stronę, posmarować koncentratem i posypać startym serem.
  6. Przykryć pokrywką i piec, dopóki ser się nie rozpuści.
  7. Podaj z rzodkiewkami i żółtą papryką.