II Śniadanie
Sałatka z gruszką, winogronem, serem typu feta i dressingiem miodowo-musztardowym
Sałatka z gruszką, winogronem, serem typu feta i dressingiem miodowo-musztardowym
Czas przygotowania:

15 min

Trudność:

3/10

Ocena:
Składniki

– 50g gruszki
– 20g dowolnej sałaty
– 5g orzechów włoskich, -posiekanych
– 40g sera feta
– 50g winogrona
– 1 łyżeczka musztardy (10g)
– ½ ząbka czosnku (2g)
– 1 łyżeczka soku z cytryny (4g)
– 1 łyżka oleju (10g)
– ½ łyżeczki miodu
– pieprz, sól

Opis przygotowania:
  1. Gruszkę pokroić w kostkę, winogrono przekroić na pół, ser feta pokroić w kostkę.
  2. Sporządzić sos: Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą, miodem, musztardą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  3. Na talerzu ułożyć sałatę, gruszkę, ser i winogrono. Polać sosem, na koniec posypać siekanymi orzechami.