II Sniadanie
Sałatka z czerwoną pomarańczą, jarmużem i brokułami oraz dressing balsamiczny
Sałatka z czerwoną pomarańczą, jarmużem i brokułami oraz dressing balsamiczny
Czas przygotowania:

20 min

Trudność:

2/10

Ocena:
Składniki

– różyczki brokułu (świeże lub mrożone) 100g
– jarmuż 25g
– orzechy włoskie 10g
– pomarańcza czerwona 80g
– pomidorki koktajlowe 80g
– oliwa z oliwek 15g
– ocet balsamiczny 15g
– sok z cytryny 1/2 łyżeczki
– miód pszczeli naturalny 6g

Opis przygotowania:

Brokuły gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości lub al dente (około 15 minut). Można również przygotować je na parze. Pomarańczę obieramy i dzielimy na mniejsze cząstki. Przygotowujemy dressing: oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, sok z cytryny, miód. Jarmuż, brokuły, pomarańczę i pomidorki koktajlowe umieszczamy w jednej misce, posypujemy posiekanymi orzechami nerkowca i polewamy przygotowanym dressingiem.